2295030180 6943951900 Αγίου Γεωργίου - Μαρκόπουλο Ωρωπού nickarmy94@gmail.com
hero image

 

 
 

 ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 
Ελαιοτριβείο & Εμπόριο Ελαιόλαδου, 
Μαρκόπουλο Ωρωπός

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο αρχαία τρόφιμα που χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο. Η ιστορία του χρονολογείται πίσω χιλιάδες χρόνια, με αρχαιολογικές αποδείξεις που δείχνουν ότι η καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή ελαιολάδου ξεκίνησαν στη Μεσόγειο περίπου 6.000 χρόνια πριν.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το ελαιόλαδο πολύτιμο και το χρησιμοποιούσαν στη διατροφή, στην ιατρική, και ακόμη και στην περιποίηση του σώματος και της επιδερμίδας. Σύμβολο ευεξίας και ευτυχίας, το ελαιόλαδο συμμετείχε σε πολλούς μύθους και θρησκευτικές τελετές.

Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, η καλλιέργεια της ελιάς εξαπλώθηκε σε πολλές άλλες περιοχές, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Τουρκία και άλλες περιοχές του Νότιου Μεσογείου.

Στις μέρες μας, η παραγωγή και η κατανάλωση ελαιολάδου εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες στη Μεσόγειο και σε άλλα μέρη του κόσμου. Το ελαιόλαδο έχει επίσης αναγνωριστεί για τα οφέλη του στη διατροφή και την υγεία, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών που έχουν θετική επίδραση στην υγεία.


 

 

 

 

     
     
     
 

 

 

 ΟΦΕΛΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 

  Οι φυτικές ενώσεις του ελαιολάδου έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση φλεγμονών και σε ορισμένες περιπτώσεις να μειώσουν τον πόνο.

  Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαιολάδου έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και την προστασίααπό νευροεκφυλιστικές νόσους όπως η Αλτσχάιμερ.

  Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό ενυδατικό και απαλυντικό για το δέρμα, βοηθώνταςστη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγείας του.

  Η κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου συνδέεται με μια υγιεινή διατροφή, καθώς παρέχει θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες,και μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους.

  Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαιολάδου έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.